uvodnik-stevilka-6
· Čas branja: 3 min

Pravi trenutek. Na pravem mestu.

A veš tisto, ko se ti zvrti vse življenje kot v filmu? In se ti sredi kaosa naenkrat vse zazdi sinhrono, usklajeno in natančno prav?

Kdo, če ne mi? Kdaj, če ne zdaj? Se vsi skupaj sploh zavedamo veličastnosti tega trenutka? Ko košček za koščkom spoznavam mozaik ljudi, ki jih je združila jasna vizija svobodnega ljudstva, razumem, da tu ni nič naključnega.

Vsi smo tukaj s točno določeno nalogo, vlogo in namenom. Eni v jedru, drugi v ovoju tega jedra. Smo zdravilci te dežele, te družbe, tega sistema.

Pred leti sem sinu pomagala pri šolski nalogi o koprivah. Prepričana, da o koprivah že vse vem, sem z namenom, da otroku pokažem, kako počasi prideš do vseh informacij, skupaj z njim raziskovala. Odkrila sva tudi zapis, ki ga kasneje nisem več našla. Ostal pa je v spominu.

Zapisano je bilo, da so koprive posebne zdravilke prostora. Na meji med naravno divjostjo gozdov in prostorom, ki si ga je prisvojil in pozidal človek, se običajno zarastejo družine kopriv. Da bi ublažile škodo, ki jo v bližini narave povzroča človeška civilizacija, te družine kopriv rastejo v gručah. Koprive verjetno vsi poznamo kot zdravilne in očiščevalne rastline, uporabne na mnogo različnih načinov.

Mojo pozornost pa je pritegnila razlaga o nevidni povezanosti družine kopriv. Pod površino zemlje namreč koreninski svet kaže, da so vse rastline ene družine v bistvu ena sama rastlina. Njihov koreninski svet je tako prepleten, da jih ne moremo ločiti. Zato so tako močne, zato lahko kljubujejo svetu, zato so poslane, da zdravijo. Celo tisto, kar izgleda kot nemogoče pozdraviti.

Vesolje je ustvarilo izpopolnjeno družinsko strukturo kopriv. To isto vesolje ustvarja ves čas. Podobno kot nekoč koprive, prebuja in oživlja del človeštva in mu trka na srce. Prav kot koprive, tudi te ljudi povezuje neka tanka nit, ki se spleta v mrežo srčnosti. Ta mreža lahko kljubuje mnogo večjim težam, kot se zdi mogoče. Ta srčna mreža je povezava, ki drži združbo skupaj.

Tak srčni mrežni sistem imamo v gibanju Zdrava družba. Srčno podani na pot do sprememb, usmerjeni v zdravo družbo prihodnosti. Z zanosom, voljo, zagonom in radostjo ob uglašenem rojevanju in razvijanju idej. Skupaj tkemo nov svet. Segamo do zvezd. Brišemo meje.

Opazujem, kako neverjetno hitro misli postanejo stvaritve. Kako rastejo in se širijo. In spet sem navdušena nad modrostjo Življenja, globoko hvaležna, ker sem del te srčne družine tudi sama.

Za vsak napredek je nujno potrebna sprememba stanja. Za to pa potrebujemo odločnost. Odločitev. Prestopimo nelagodje in dvome! Stopimo skozi strah – ki je votel, okrog pa ga nič ni. Naj nas ne skrbi vstop v novo, neznano polje. Bodimo kot otroci! Navdušeni nad novim odkrivanjem, igrivi in večno pripravljeni na nove poskuse … učimo se od njih. Predvsem pa, naredimo to ZA njih!

Priložnost je pred nami. Imamo izbiro.

Poslušajmo Srce.

TUKAJ IN ZDAJ.

Sr(e)čno, Slovenija!

Polona Bohorič, urednica

Delite naprej ...