Evropske volitve kot nov poli-gon slovenske družbe

Državnozborske volitve 2022 smo nekateri na osnovi znanja, izkušenj in analize dogajanj v množičnih medijih ter predvsem na t.i. družbenih omrežjih že opredelili kot verjetno zadnje, kjer interes ljudstva še lahko izkaže volilni rezultat. Gledano iz današnje perspektive smo se … Preberite več!

Pravica do znanja. Res?

V »modernem« svetu smo tako rekoč preplavljeni z univerzalnimi, splošnimi ali posebej tematskimi deklaracijami, zakoni in predpisi, ki naj bi človeštvu tako ali drugače »omogočale« pravico (do) znanja. Oziroma (do) izobraževanja/e, kar je sicer dejansko nekaj drugega kot znanje, kar … Preberite več!

Dobro za vse – Naprej z »nazaj v naravno pravo«

»Umetnost doseganja sreče je v uresničevanju ciljev, vendar ne na račun drugih in njihove sreče. Umetnost zmage je v tem, da lahko uresničujemo cilje, ne da bi pri tem izkoriščali druge kot stopnice, ne da bi se vzpenjali na glave … Preberite več!

Gozd, voda, človek, Slovenija

Gozd mi pomeni res veliko. Sprehod v gozdu mi olajša zbistritev misli. Ozaveščanje življenja. Zavestnost dihanja. Uživam v vonjavah gozda. V vsej lepoti zelenih barv. Iglic po tleh v gozdu iglavcev. Ali listov v gozdu listavcev. V zvoku krošenj, predvsem meni ljubih borovcev, ko … Preberite več!

Odgovor, ki ga Sobotna priloga Dela ne objavi

Odgovor na prispevek Lovci na cepiva avtorice Renate Salecl Spoštovana dr. Salecl, Ker tudi vi nimate medicinske ali druge zdravstvene izobrazbe vam odgovarjam kar podpisani, po izobrazbi samo politolog in k pisanju odgovora na vaš zapis nisem pozval prijateljev in … Preberite več!