yuri-yatsko
· Čas branja: 5 min

Dr. Yuri Yatsko je dr. fizike, ki se ne brani razlagati metafizičnih procesov. Je tudi odličen poznavalec globalnih procesov, zato se nanj po navadi obrnem, kadar sem v dvomih glede svetovnega dogajanja.

Ob migrantski krizi leta 2015 nam je odprl oči s trditvijo, da je bila begunska kriza ustvarjena načrtno, ob prelomnih volitvah v ZDA leta 2016 pa je napovedal zmago Donalda Trumpa. Novembra mu napoveduje nov predsedniški mandat. Pravi, da smo se znašli na razpotju, kakršnega naša civilizacija ne pomni, zato je skrajni čas, da se zbudimo.

  • Zadnjikrat sva se pogovarjala leta 2016 in intervjuju smo takrat dali naslov: »Zmaga Trumpa nakazuje epohalne spremembe za ZDA in ves svet«. Zdi se mi, da smo trenutno v najbolj aktivni fazi omenjenih sprememb.

Vse od zmage Trumpa so se zelo intenzivno dogajale spremembe. Zdaj dejansko doživljajo kulminacijo, saj do sprememb prihaja na absolutno vseh področjih. Koronakriza, s katero se trenutno soočamo, je dober primer tega, da se spremembe dogajajo na vseh področjih. V medijih lahko najdemo ogromno informacij o tem, kaj se dogaja po svetu in v Sloveniji.

Vendar so vse te informacije samo nekakšen trenutni prerez procesov, ki potekajo v našem svetu. Če iste dogodke pogledamo v drugačnem zaporedju ali v drugih kombinacijah, bomo videli precej drugačno sliko. Enako kot pri otroški igrači – kalejdoskop. Znano je, da isti dogodek lahko ocenjujemo kot dober, v drugih okoliščinah pa kot nekaj slabega. Poleg tega različni ljudje isti dogodek popolnoma drugače ocenjujejo, odvisno od osebnih izkušenj in položaja v družbeni hierarhiji. Zaradi tega se bom v tem pogovoru trudil samo opisovati predvsem procese v družbi in se bom izogibal osebnega ocenjevanja.

  • Naša družba je namreč organizirana in vodena tako, da imamo na eni strani množico, na drugi pa elito, se pravi klansko-korporativne skupine ljudi, ki imajo nadzor nad finančnimi strukturami in korporacijami. Za vsemi spremembami stojijo globalne elite.

Tudi elite imajo svojo hierarhijo: obstajajo lokalne elite, elite geopolitičnega nivoja ter globalne
elite. O globalnih elitah sicer večkrat slišimo, vendar pa skoraj nihče ne ve, kdo so, kje so in kaj pravzaprav so. Globalna elita se vedno drži v senci, vendar pa ima svoje uradne predstavnike, kot so denimo Vatikan, v Veliki Britaniji je to kraljeva družina, javni predstavnik elite pa je tudi Donald Trump, kar pomeni, da dela v interesu globalnih elit, ki ga podpirajo.

Edina razlika med različnimi vrstami elit je v znanju, s katerim razpolagajo, ter obvladovanju kompetenc, se pravi, kako uporabljajo ta znanja. Elite našo družbo vodijo že več kot tisoč let, nikakor niso ne od včeraj ne iz prejšnjega stoletja.

  • Ko Trump govori, da bo izsušil močvirje oziroma uničil globoko državo, kaj ima v mislih?

Globoka država je lokalna ameriška elita. Postala je zelo močna, saj je skoraj 100 let kontrolirala in vodila ves svet. Svoje predstavnike in tesne zaveznike imajo v vsaki državi sveta, pa naj si gre za ameriško zvezno državo Filadelfijo, Francijo, Ukrajino, Rusijo ali pa Slovenijo. Gre za njihove satelite, ki jih v večjem ali manjšem obsegu kontrolirajo. Del lokalnih elit skoraj vseh držav našega planeta je z njimi neposredno ali posredno povezan in od njih odvisen. Gre za obsežno mrežo, ki ima ogromno finančno, gospodarsko zaledje, kar pomeni, da so izjemno močni in vplivni.

Zdaj je prišlo do konflikta med globoko državo, se pravi ameriško elito, ter globalno elito. Zakaj? Ker lokalna ameriška elita noče sprejeti dejstva, da so ZDA kot država izčrpale vse svoje resurse ter zmožnosti biti vodilna država na svetu.

Naloga Trumpa je spraviti ZDA z nivoja globalne države, ki kontrolira ves svet, na nivo lokalne države, ki bo sicer močna, uspešna, bogata, vendar pa ne bo več svetovna velesila. Pomembno je, da pri tem ne pride do svetovnega kolapsa.

Predstavljajte si na tisoče in tisoče ljudi, ki so lepo živeli na podlagi dejstva, da so bile ZDA vodilna država sveta. Trump je že začel rezati to mrežo in kanale, preko katerih so se napajali ti ljudje in njihove strukture. Logično je, da se upirajo in borijo proti Trumpu, saj gre za njihovo
eksistenco!

Spopad ne poteka med republikanci in demokrati, kot nam govorijo mediji, pač pa med globalno in lokalno elito. Med demokrati kot republikanci namreč najdemo tako predstavnike globalne kot lokalne elite. Gre za zelo nevaren spopad in ta spopad se odvija v več državah hkrati. To so protesti rumenih jopičev in protesti v Hongkongu, na primer.

»Deep state« je svojo vodilno vlogo večkrat poskusil ohraniti tudi na račun vroče tretje svetovne vojne, kar jim na našo srečo ni uspelo. Ne glede na to, da so poskusili prav vse.

  • Kaj pa pravite na to, da je Trump kot edini svetovni voditelj odkrito izjavil, da je bila pandemija covida-19 umetno ustvarjeni dogodek?

Oktobra lani je bil organiziran zanimiv dogodek, ki se je imenoval – Dogodek 201. Potekal je na univerzi John Hopkins, ob močni podpori Fundacije Billa in Melinde Gates ter Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu. Na tem dogodku so bili prisotni predstavniki vodilnih svetovnih korporacij, predstavniki vodilnih držav, tudi Trumpov svetovalec, vodilni predstavniki OZN in Svetovne zdravstvene organizacije.

Imeli so vajo glede pandemije koronavirusa. Ni ga bilo še niti na Kitajskem, pa so že vadili. Analizirali so, kako bodo reagirali, kako bodo ukrepali, kakšna zdravila bodo uporabljali. Ugotovili so, da je verjetno najbolj uporabno zdravilo proti infekciji z virusom HIV, vendar je zelo drago, zato njegova uporaba v takšnem obsegu ni mogoča. Omenili so še zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje gripe.

Delnice farmacevtskih podjetij, ki proizvajajo omenjena zdravila, so že januarja zrasle za 150-200 odstotkov, kar je dokaz, da je bilo vse načrtovano vnaprej. Poleg tega so že več let pred krizo v ZDA in Angliji patentirali različne koronaviruse, ki so jih nameravali uporabiti; za zdravljenje, za cepljenje, za različne namene.

Pogovarjala se je Polona Frelih. Intervju je bil prvič objavljen julija 2020 na portalu www.zdravo-slovenija.com.

Preostanek intervjuja z dr. Yuriyem Yatskom si lahko preberete v glasilu OZAVEŠČENI, december 2020.

Delite naprej ...