Čas je, da se poslovimo od glifosata!

Konec počitnic – ki so bile za mnoge vnovičen vremenski stres – je čas za delo! Pred nami je zbiranje 5.000 podpisov za nov ljudski predlog zakona, ki smo ga pripravili v nestrankarskem in ne-satelitskem civilno-družbenem gibanju Zdrava družba z … Preberite več!

O vlogi, ki jo ima vsak od nas, danes tukaj

Tudi glede ljudske iniciative o vpisu gotovine v ustavo. Predvsem pa o našem cilju, da bo v državnem zboru na vsaki seji najmanj tretjina predlogov s strani ljudske iniciative. Z besednjakom in rešitvami za izzive, od katerih tam bežijo. Ali … Preberite več!

Dokumentarec, ki ga ne gre zamuditi!

Dokumentarec, v katerem lahko vidimo vse najbolj verodostojne v času razglašene krize, ki jasno in precizno predstavijo vzroke in posledice. Dokumentarec, ki ga ne gre zamuditi. Ki ga velja deliti. In si ga zapomniti.

Pogovor pri dr. Fuellmichu o Sloveniji

Najprej o tem, kje smo že bili. Kje in kako smo v zgodovini že aktivno sodelovali pri uničenju agresorja. O pomenu Gibanja neuvrščenih za svetovno zgodovino, ker so se uspeli pravilno pozicionirati neposredno v polje sprejemanja odločitev. Kar nam vsem … Preberite več!

Zdaj gre zares in za vse nas!

Konec tega leta se končuje 30 let, ki smo jih izgubili – namesto, da bi kot narod napredovali, smo razprodali svojo državo in kot skupnost močno nazadovali. Gre za 30 let naše soodgovornosti, ker smo kot ljudstvo dobroverno gledali stran … Preberite več!

Polona Kambič o pomenu aktivacije in volitev

O pomenu aktivacije za udejanjanje spremembe. O Ustavi, ki sicer govori o oblasti ljudstva. Pa slednje ne izvajamo. In posledično o dolžnosti, da pooblastilo, ki smo ga 30 let dajali, potegnemo nazaj. O pomenu volitev in res nujni udeležbi. O … Preberite več!

Kontemplacija o interventnem zakonu in disciplini

Vse podrobnosti glede sprejemanja pravnega nesmisla v obliki interventnega zakona oziroma PKP10. Katera odbora sta zanj pristojna in kdaj ga bosta obravnavala. Zakaj še ni sklicev odborov? In o prodanosti Gospodarske zbornice Slovenije za davkoplačevalske evrčke. In nasprotovanju sindikatov, ki … Preberite več!

Interventna kontemplacija!

O nujnosti discipline in dosledne aktivacije glede enega najnevarnejših predlogov zakona v zgodovini samostojne Slovenije – t.i. interventni zakon PKP10.

1 2 3