zakaj-pisemo-kar-pisemo

Uvodnik v glasilu Ozaveščeni št. 7

Zakaj pišemo, kar pišemo? Pred nami je izredna izdaja glasila gibanja Zdrava Družba, ki je doslej izhajal v tiskani verziji, tokrat pa zaradi pomanjkanja sredstev izjemoma v elektronski obliki kot »e-Ozaveščeni«. Za to smo se odločili v času nastopajočega poletja, … Preberite več!
evropska-volitve

Evropske volitve kot nov poli-gon slovenske družbe

Državnozborske volitve 2022 smo nekateri na osnovi znanja, izkušenj in analize dogajanj v množičnih medijih ter predvsem na t.i. družbenih omrežjih že opredelili kot verjetno zadnje, kjer interes ljudstva še lahko izkaže volilni rezultat. Gledano iz današnje perspektive smo se … Preberite več!
pravica-do-znanja

Pravica do znanja. Res?

V »modernem« svetu smo tako rekoč preplavljeni z univerzalnimi, splošnimi ali posebej tematskimi deklaracijami, zakoni in predpisi, ki naj bi človeštvu tako ali drugače »omogočale« pravico (do) znanja. Oziroma (do) izobraževanja/e, kar je sicer dejansko nekaj drugega kot znanje, kar … Preberite več!
polona-kambic

Intervju s Polono Kambič

Kako je danes biti županja v Sloveniji? V časih razglašene krize, ko vam odločevalci dnevno pošiljajo raznolike sklepe in odloke, pogosto nasprotujoča si navodila in pa dvomljive ukrepe, ki nimajo povezave z zdravjem ali zdravstvom, temveč bolj z omejevanjem ustavnih … Preberite več!
uvodnik-stevilka-4

Uvodnik v glasilu Ozaveščeni št. 4

Lani februarja sem se končno odločila, da se odpravim na špansko Camino, kakor mnogi drugi, poiskat še kakšen odgovor ali dva na večno vprašanje. Rezervirala sem letalsko karto in ležišče v gostišču pod vznožjem Pirinejev, odkoder pelje pot v Santiago … Preberite več!
nevarnosti-spike-proteinov

Nevarnost spike proteinov

Izvor virusa SARS-CoV-2, cepiva, spike proteini, asimptomatski, naravna imunost in druge informacije o korona pandemiji Povzetek Izvor virusa SARS-CoV-2 nas je zanimal že lani. Dr. Fauci in kolegi so se odločili, da bodo virus proglasili kot virus naravnega izvora. Vendar … Preberite več!