korona-protesti
· Čas branja: 2 min

Mediji so poročali o borih 20.000 obiskovalcih mirnega shoda za pravice in svobodo, organizatorjeve številke so med 400.000 in 1,2 mio ljudi. Množice s posnetkov so bile nepregledne in očitno rekordne. Kdo laže?

Fotografije nedavnih množičnih (rekordnih) shodov za svobodo v Berlinu in Londonu, spletna vira: childrenshealthdefense.org in thehighwire.com


Ali ste opazili, da medtem kot svet množično protestira zaradi korona ukrepov, v Sloveniji protestiramo proti vladi? Ali ni zanimivo, kako “pridni” smo Slovenci? In kako kratkovidni? Vedno nas uspejo razdeliti vsaj na dva tabora. Ponavadi pa še na več, tako da nimamo nobene možnosti, da bi skupaj premaknili kaj na bolje. Trenutno se pojavljajo samo posamezne skupinice, ki protestirajo proti korona ukrepom v šolah.

Kaj ko bi se zgledovali po Nemčiji, Veliki Britaniji, ZDA in drugih državah? Z uvedbo izrednih ukrepov je namreč nekaj zelo narobe. Nimamo epidemije (ta je bila preklicana 15. 5. 2020!), imamo pa omejevanje človekovih pravic in svoboščin na podlagi pravno vprašljivih predpisov v Zakonu o nalezljivih boleznih in še bolj vprašljivih vladnih uredb. Imamo visoke globe, ki so v popolnem nesorazmerju z naravo prekrška. Imamo tudi nečloveško travmatiziranje ter ustrahovanje starejše generacije in travmatiziranje, ustrahovanje ter zlorabljanje otroške populacije.

Oglejmo si sedaj, na podlagi katerih podatkov se vlade po svetu igrajo z državljani. Za določanje “okuženosti” z novim korona virusom uporabljajo PCR test (Polymerase Chain Reaction), ki NI NAMENJEN, NITI NI RAZVIT, NITI NI REGISTRIRAN ZA DIAGNOSTIČNE NAMENE (v vmesnem času so seveda na internetu na vseh uradnih straneh spremenili podatek, da je za diagnostične namene, vendar je to čista laž). Za diagnostične namene ni
uporaben tudi iz enega preprostega razloga.

Ker odkriva majhen delček virusne RNK molekule, ki navsezadnje lahko izvira tudi od MRTVEGA virusa, ki ga je človekov imunski sistem že onemogočil. Test ni niti SPECIFIČEN za novi korona virus (razvoj novega testa traja približno eno leto), ampak lahko delček RNK, ki ga s testom iščejo, izvira od drugih korona virusov, ki povzročajo prehlade in so pri ljudeh ves čas prisotni na respiratornih sluznicah. Že dve desetletji je znano, da je sezona korona virusov med decembrom in aprilom, izven tega obdobja pa so sicer prisotni, vendar ne povzročajo bolezni (saj za to nimajo življenjskih pogojev).

Vendar jih s PCR testom seveda lahko odkrijejo. Poleg tega je PCR test odvisen od števila podvojevanj kopij DNK/RNK molekul, ker morajo za test dobiti dovolj velik vzorec, da ga sploh lahko analizirajo. Če uporabljajo prenizka števila podvojevanj (<35 ciklov), so vsi testi negativni, če uporabljajo prevelika števila podvojevanj (>60 ciklov), so vsi testi pozitivni. Kako primerno orodje za manipulacijo rezultatov, ali ne?

– Karin Rižner

Preostanek članka o protestih proti korona ukrepom si lahko preberete v glasilu OZAVEŠČENI, december 2020.

Delite naprej ...